Ești aici:    Home      Super alimente      Goji – informații despre fructul minune
Goji – informatii despre fructul minune

Goji – informații despre fructul minune

03/11/2015
Publicat înSuper alimente

Goji este un fruct plin de substanțe nutritive de care puteți beneficia în multe feluri. Originea acestor fructe este asiatică, fiind găsite pentru prima dată în Himalaya. Descoperirea lor a fost făcută undeva în anul 800 după Hristos și este atribuită unor călugări care au băut apă dintr-o fântână, moment în care în apa băută au găsit aceste fructe căzute.

Probabil, motivul pentru care oamenii din această perioadă au trăit o viață lungă este faptul că boabele de goji conțin foarte multe substanțe nutritive într-o concentrație mare. Printre aceste substanțe se regăsesc: 19 aminoacizi, vitaminele C și E și acizi grași esențiali. Cu toate acestea, cele mai importante elemente nutritive sunt polizaharidele, unice în goji, care luptă împotriva cancerului, diabetului, disfuncților sexuale, colesterolului ridicat și multor alte boli cu care se confruntă omenirea. Din aceste motive, goji este considerat de mulți ca fiind un fruct minune.
Majoritatea oamenilor nu au auzit de goji

Goji nu este un aliment foarte cunoscut și utilizat în SUA și Europa. Acest lucru se datorează faptului că civilizația occidentală a aflat recent de goji și de beneficiile sale. Nu este comun pentru oamenii situați la vest de Asia Centrală să crească sau să consume planta goji. Din fericire, pe măsură ce crește conștientizarea, disponibilitatea și utilizarea fructelor de pădure goji va crește.

Utilizare
Goji pot fi utilizate într-o varietate de moduri. O modalitate populară în Asia este de a stoarce fructele de pădure pentru sucul lor și apoi acestea să fie gătite împreună cu boabe de cacao. În România însă se consumă la fel ca orice fruct sau sub formă de ceai. Ce este foarte important de știut, este că niciodată să nu cosumați goji în exces, deoarece acesta vă poate strica echilibrul organismului. Dacă doriți să urmați o cură cu goji, cel mai bine consultați un medic specialist în astfel de tratamente care să vă indice cum anume este cel mai bine să consumați goji.

Fructele goji se consumă atât proaspete, cât și sub formă de suc, pudră, capsule sau uscate. Fructele proaspete de goji păstrează cel mai bine proprietățile benefice ale fructului, dar în stare proaspată, goji nu rezistă decât câteva zile, astfel că este foarte greu de găsit în această formă.

Fructele goji uscate reprezintă forma cea mai bine adaptată consumului terapeutic, astfel ele putându-se conserva timp de un an, păstrându-și astfel o mare parte din substanțele benefice, fiind, totodată, cel mai ușor mod de consumat și procurat.

Este contraindicat consumul de goji atunci când urmați un tratament pentru subțierea sângelui, deoarece aceste fructe pot anula efectul medicamentelor. De asemenea, nu sunt recomandate în caz de alergii la polen. Au existat unele situații în care fructele de goji au cauzat fotosensibilitate și eczeme la suprafața pielii după expunerea la soare.

Persoanele cu afecțiuni renale sunt sfătuite să nu consume cantități mari de goji, deoarece aceste fructe conțin cantități destul de mari de oxalați, care împiedică absorbția calciului în oase și favorizează formarea pietrelor la rinichi.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.