Ești aici:    Home      Fructe      Beneficiile asupra sănătății ale citricelor
Beneficii Citrice

Beneficiile asupra sănătății ale citricelor

06/01/2016
Publicat înFructe

Sezonul rece îl putem numi și sezonul citricelor, iarna cele mai des întâlnite fructe fiind: portocalele, mandarinele, clementinele, lămâile, pomelo, grapefruit, etc. Acestea conțin o mulțime de vitamine și minerale, dintre care amintim:

  • Vitamina C – cunoscută și ca acid ascorbic este foarte bună pentru activitatea sa antioxidantă. Citricele sunt cunoscute în a fi destul de bogate în această vitamină. Vitamina C, de asemenea, ajută la lupta împotriva bolilor cum ar fi cele: cardiovasculare, hipertensiune, diabetul, previne scorbutul și ajută la vindecarea rănilor. De asemenea, vitamina C ajută la eradicarea radicalilor liberi prezenți în piele. Și nu în ultimul rând, vitamina C sporește imunitatea organismului.
  • Acidul folic, de asemenea, cunoscut sub numele de vitamina B9 este și el prezent în citrice. Acidul folic este cunoscut ca fiind bun pentru prevenirea anemiei și a cancerului. Acidul folic produce serotonină, substanță care are rolul de a îți îmbunătății starea de spirit.
  • Citricele sunt bogate și în vitamina D. Aceasta previne rahitismul, cancerul și multe alte boli. Vitamina D mai este bună și pentru că ajută la absorbția calciului în organism.
  • Calciul este și el prezent în citrice. Calciul este necesar pentru creșterea oaselor și pentru a le menține cât mai puternice.

Pe lângă vitaminele și mineralele prezentate anterior, în citrice mai găsim și altele, cum ar fi: seleniu, tiamină, niacină, magneziu, cupru, potasiu, fier, mangan, zinc, fosfor, vitamina E. Toate acestea aduc foarte multe beneficii pentru sănătate, previn o multitudine de boli și ne ajută sa avem o imunitate crescută.

Un alt beneficiu ar putea fi de exemplu sucul de lămâie care ajută la pierderea în greutate.

Aveți însă mare grijă atunci când consumați aceste fructe, chiar dacă toate au coajă pe care o înlăturăm, este recomandat să le spălăm. Iar dacă doriți să folosiți și coaja, ar trebui să o fierbeți înainte. Majoritatea citricelor sunt tratate cu tot felul de substanțe pentru a rezista mai mult timp și pentru a avea un aspect mai plăcut.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.