Ești aici:    Home      Super alimente      Beneficiile spirulinei
Beneficiile spirulinei

Beneficiile spirulinei

03/11/2015
Publicat înSuper alimente

Cine ar fi crezut că unul dintre cele mai uimitoare alimente pentru organismul uman este găsit în mediul acvatic, în special în alge. Există multe beneficii ale acestui supliment minunat care are capabilități alimentare incredibile uimitoare.

Spirulina este găsita în lacurile din zonele tropicale și sub-tropicale din întreaga lume și este derivată din cytobacteria și clorofila. Este o plantă pe care vechii indieni azteci o foloseau ca sursă de hrană principală deoarece îi descoperiseră probabil calitățile sale uimitoare. Există multe avantaje semnificative ale spirulinei, despre care oamenii cred că provin din combinația algelor cu clorofilă.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale spirulinei este că aceasta este naturală, ceea ce o face mult mai sigură decât alte suplimente realizate de om. Aceasta se găsește sub formă de tablete, fulgi sau pulbere. Cu toate acestea, spirulina este recoltată din lacuri, așadar conține și componente ale acestora. În cazul în care apele lacurilor sunt clare, atunci spirulina este de o calitate mai ridicată. Dacă este extrasă din ape poluate, atunci și aceasta poate fi toxică. De aceea este foarte important să știți cu exactitate de unde este extrasă spirulina pe care doriți să o utilizați.

Spirulina este o mare sursă de riboflavină, tiamină, acid folic, potasiu, cupru, fier, magneziu, crom, sodiu, zinc, acizi grași Omega 6, fitonutrienți și calciu. Beneficiile asupra sănătății sunt din abundență, deoarece conține multe vitamine și minerale, precum și din cauză că în mare parte este formată din proteine. Spirulina conține, de asemenea, multe dintre substanțele nutritive necesare organismului, inclusiv vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina D, vitamina E.  Cercetările efectuate asupra acestui aliment minune, indică faptul că un kilogram de spirulină conține aceeași cantitate de nutrienți găsită în aproximativ 1000 de kilograme de legume asortate. Acest număr indică o concetrație destul de mare de minerale!

În plus față de abundența de vitamine, minerale și nutrienți, beneficiile pentru sănătate sunt mai multe decât faptul că acționează ca un supliment alimentar. Spirulina funcționează ca antioxidant și poate să ne ajute să ne curățam organismul în mod natural, scăpându-ne de toxinele pe care le acumulăm în organism din atmosfera poluată în care trăim, a hranei nesănătoase sau a medicamentelor.

În plus, aceste alge consumate asigură o funcționare la capacitate maximă a funcțiilor corpului și ne ajută să menținem ficatul sănătos, rinichii și sistemul cardiovascular. Spirulina poate ajuta, de asemenea, la stimularea imunității generale, ferind organismul de boli grave.

Alte beneficii ale spirulinei pot fi: reducerea oboselii, creșterea nivelului de energie, reducerea inflamațiilor sau controlul asupra poftei de mâncare.

Există efecte secundare negative? Nu, spirulina are multe beneficii, atâta timp cât aceasta nu este recoltată din lacuri poluate. Atunci când cumpărați spirulina, asigurați-vă că aceasta îndeplinește toate standardele de calitate necesare.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.