Ești aici:    Home      Super alimente      Lintea – un superaliment extraordinar
lintea

Lintea – un superaliment extraordinar

25/11/2015
Publicat înSuper alimente

Lintea este unul dintre superalimentele extraordinare oferite de natură. În această mică sămânță se găsesc din abundență nutrienți vitali. Fie că dorești să scazi în greutate sau doar cauți alternative pentru alimente mai sănătoase, lintea se potrivește perfect.

Lintea, care este un aliment foarte consumat de către vegetarieni, poate fi găsită sub formă de mai multe soiuri. Unele dintre cele mai populare sunt: lintea verde, maro, neagră și roșie.

În ceea ce privește partea de gătit, aceste semințe sunt foarte ușor de preparat și, de asemenea, se bucură de un timp de preparare moderat. Pur și simplu trebuie să clătești semințele, să verifici dacă nu au obiecte străine rămase, cum ar fi mici pietricele și apoi să le gătești. Le poți pune într-o oală cu apă unde le lași până începe apa să fiarbă, după care scazi temperatura astfel încât lintea să poată fierbe timp de 30 până la 45 de minute. Timpul de preparare depinde foarte mult de tipul de textură pe care dorești să îl aibă semințele tale.

Beneficiile lintei asupra sănătății

Proteine: după soia și cânepă este următoarea plantă ca număr de proteine.

Index glicemic: lintea are unul dintre cel mai scăzut indice glicemic, ceea ce înseamnă că are un efect redus asupra creșterii nivelului de zahăr din sânge.

Fibre: lintea are aproximativ 7 frame de fibre per porție, făcând ca aceasta să fie unul dintre cele mai bune surse naturale de fibre.

Calciu: acesta joacă un rol foarte important în construirea oaselor și ajută la prevenirea osteoporozei.

Vitamina B: unele intre beneficiile vitaminei B sunt: creșterea ratei metabolismului, menținerea sănătății pielii și îmbunătățirea funcției sistemului nervos și imunitar.

De asemenea, având în vedere că multe alimente naturale foarte sănătoase sunt însă și destul de scumpe, lintea nu face parte dintre acestea, are un cost scăzut și astfel poate să devină un aliment indispensabil în bucătăria ta.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.