Ești aici:    Home      Super alimente      Păpădia – nutrienți și sănătate
Papadia – nutrienti si sanatate

Păpădia – nutrienți și sănătate

03/11/2015
Publicat înSuper alimente

Abia în secolul al XX-lea au fost descoperite proprietățile păpădiei. Florile galbene și frunzele dințate au fost clasificate ca medicament. Acestea au atât de multe utilizări încât par aproape magice. Am văzut în timpul plimbărilor prin țară că există grădini de unde se scoate iarba și se păstrează păpădia, fapt care m-a facut să mă gândesc de multe ori de ce oare fac acest lucru.

Vă puteți bucura de o masă completă obținută cu ajutorul păpădiei, de la vin din păpădie, salată și chiar supă de păpădie. Acestea pot fi urmate și de un desert, înghețată de păpădie. Și dacă doriți și mai mult, o ceașcă de ceai de păpădie este remediul perfect, deoarece aceasta ajută ficatul să elimine substanțele toxice din organism.

Când vine vorba de medicina tradițională ce are la bază plantele, rădăcina și frunzele de păpădie pot fi folosite pentru a trata:

– Bolile hepatice;

– Constipația;

– Digestia defectuasă;

– Reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Trebuie remarcat însă, faptul că înainte de a utiliza orice supliment alternativ ar trebui să consultați un medic specialist. Păpădia este în general recunoscută ca un aliment sigur pentru consum. Cu toate acestea, păpădia poate provoca leziuni bucale anumitor persoane sau poate să interacționeze cu alte ierburi și medicamente.

Despre vitamine

– Vitamina A – păpădia are mai multă vitamina A ca spanacul, sau echivalentul morcovilor;

– Vitamina C – păpădia are mai multă vitamina C decât tomatele;

– Conține acid folic, vitamina B6 și urme de vitamina B1, B2, B3 si B5;

– Vitamina E și vitamina K – aceste notabile vitamine solubile se găsesc în păpădie.

Despre minerale

– Calciul – o cană de frunze de păpădie conține 103 mg de calciu (foarte important pentru sănătatea oaselor);

– Magneziul – o cană de frunze de păpădie conține 20 mg de magneziu (foarte important pentru sănătatea oaselor);

– Potasiu – este necesar pentru rinichi sănătoși;

– Urme de zinc, cupru și seleniu sunt de asemenea prezente în păpădie.

Istoria păpădiei

Păpădia are rădăcini foarte adânci în istorie. Aceasta a fost bine cunoscută de vechii egipteni, greci și romani și este folosită în medicina tradițională chineză de peste o mie de ani. Din punct de vedere istoric, păpădia are un renume mondial pentru frumusețe. Aceasta a fost o floare comună și mult iubită în grădinile din Europa, precum și subiectul multor poezii. În Japonia, societăți întregi horticole s-au format pentru a dezvolta noi soiuri interesante pentru grădinari. În secolul XX păpădia revine și în alimentație, devenind cunoscută în toată lumea pentru proprietățile sale asupra sănătății și nu doar pentru frumusețea florilor.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.