Ești aici:    Home      Super alimente      Semințele de cânepă – o proteină completă
Semintele de canepa - o proteina completa

Semințele de cânepă – o proteină completă

03/11/2015
Publicat înSuper alimente

Semințele de cânepă nu sunt o revelație pentru oameni, deoarece le folosim, împreună cu alte produse din cânepă, de mii de ani, fie ca și componentă într-un amestec de semințe pentru păsări, ca momeală pentru pescuit sau pentru fabricarea de materiale durabile. Din păcate însă, suntem încă departe de a folosi la potențial maxim nutrițional acest produs remarcabil, care deseori a fost numit alimentul cel mai complet din punct de vedere nutrițional din lume.

Aceste semințe conțin toți aminoacizii esențiali și acizii grași necesari pentru o viață sănătoasă a ființelor umane. Acest lucru înseamnă că ele sunt o sursă sigură de plante de proteine complete și grăsimi nesaturate, sănătoase.

Aproximativ 40% din greutatea semințelor de cânepă este constituită din acizii grași omega-3 și omega-6, iar 33% este constituită din proteine, aici fiind depășită doar de soia, care conține 35% protine. Cu toate acestea, proteina din semințele de cânepă este mai ușor de digerat și mai ușor de absorbit. Semințele de cânepă sunt, de asemenea, o sursă de fibre alimentare (care vă conferă sentimentul de sațietate), de calciu, fier, oligoelemente utile și electroliți. De asemenea, aceste semințe sunt considerate a fi unele dintre cele mai sigure alimente pentru consum, deoarece nu conțin gluten și pot fi consumate de persoanele cu orice altă intoleranță la mâncare (cum ar fi lactoza, zahărul, etc).

Cu toate acestea, acest produs minunat este în mare măsură ignorat de către oameni pentru consumul propriu. De fapt, un studiu recent a arătat că mai mult de 95% din totalul de cânepă vândută în Europa este transformată în hrană pentru animale. Chiar și așa, există nenumărate moduri de utilizare și pregătire a semințelor de cânepă. Le putem consuma crude, sub formă de pudră, încolțite, transformate în lapte, adăugate în ceai sau peste mâncare.

Surprinzător, uleiul din semințe de cânepă, care este extras direct din semințe, este folosit mai ales în produsele de îngrijire a corpului, sau industrial în lubrifianți, combustibili, vopsele și materiale plastice. Cu toate acestea, beneficiile consumului de ulei obținut din presarea la rece a semințelor de cânepă nu pot fi ignorate. Acesta are mai puține grăsimi saturate decât uleiurile de gătit, dar nu este recomandat pentru prăjit, fiind consumat de cele mai multe ori că un supliment alimentar: o lingură de ulei de semințe de cânepă pe zi poate furniza toate grăsimile esențiale organismului uman pentru a rămâne sănătos. Acest lucru îl face o alternativă excelentă la uleiurile din floarea soarelui sau măsline pentru salate și sosuri.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.