Ești aici:    Home      Retete culinare      Tort de morcovi cu lămâie și scorțișoară
Tort de morcovi cu lamaie si scortisoara

Tort de morcovi cu lămâie și scorțișoară

03/11/2015
Publicat înRetete culinare

INGREDIENTE

Lămâia cu scorțișoară

– 1 ½ cești  caju;

– suc de la o lămâie;

– 2 linguri de ulei de nucă de cocos;

– 1 lingură de sirop de arțar;

– 1 linguriță de extract de vanilie;

– ¼ linguriță de scorțișoară măcinată;

– apă cât este nevoie;

Tort de morcovi

– 1½ cană fulgi de ovăz;

– 6 morcovi mari, decojiți și tăiați cubulețe;

– 2 cești curmale;

– ½ ceașcă de nucă de cocos uscată;

– 1 linguriță scorțișoară măcinată;

– ½ linguriță nucșoară;

INSTRUCȚIUNI

Lămâia cu scorțișoară

Așezați toate ingredientele într-un blender de mare viteză. Lăsați să amestece timp de aproximativ 45 de secunde, adăugând apa cu lingurița până când se ajunge la consistență dorită. Se transferă într-un castron și se pune la frigider, acoperit, până când este gata de utilizare.

Tort de morcovi

Se macină ovăzul până devine o pulbere fina. După aceea se adaugă restul ingredientelor și se amestecă până când devine o compoziție omogenă cu toate ingredientele amestecate. La final compoziția se pune într-o formă în congelator.

Asamblarea

Odată întărit tortul, se scoate din congelator. Se adaugă glazura de lămâie cu scorțișoară și se ornează cu nuci tocate și scorțișoara. Tortul se pune înapoi în congelator și se lasă cel puțin o oră.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.