Ești aici:    Home      Super alimente      Usturoiul – un superaliment care ține bolile departe
Usturoiul - un superaliment care tine bolile departe

Usturoiul – un superaliment care ține bolile departe

03/11/2015
Publicat înSuper alimente

Superalimentele sunt din ce în ce mai întâlnite în presa din lumea întreagă, și pe bune dreptate se întamplă acest lucru. Acestea sunt un excelent supliment pentru orice dietă, mai ales că sunt necesare cantități foarte mici pentru a obține beneficii imense. Sunt adesea folosite pentru a stimula nivelul de energie, lupta impotriva și vindecarea bolilor, pentru a preveni deficiențele minerale și de ce nu, pentru a face oamenii să se simtă mai bine.

Cu toate acestea, superalimentele sunt adesea destul de scumpe, astfel acestea nu sunt o opțiune pentru toată lumea. Însă, acest lucru nu se aplică tuturor superalimentelor; există o serie de superalimente care nu sunt numai accesibile, ci chiar ieftine: ghimbir, curcuma, scorțișoara, stafide, dar și unul care este probabil printre cele mai ieftine: usturoiul.

Usturoi pentru energie

Dintre toate super proprietățile usturoiului una dintre ele este probabil cea mai importantă, anume creșterea energiei. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de usturoi, această proprietate pare să fie trecută cu vederea. Puneți un cățel de usturoi într-un smoothie și vă veți convinge de această proprietate. De exemplu, cu multe mii de ani în urmă,  strămoșii evreilor s-au bazat pe usturoi pentru a avea energie atunci când au construit marele piramide, cu ajutorul sclavilor.

Usturoiul ca medicament

Cea mai cunoscută proprietate benefică a usturoiului este utilizarea sa ca și medicament. Dacă doriți să vă convingeți un prieten sau o rudă să evite să folosească antibioticele pentru a folosi medicina naturistă, atunci usturoiul este probabil unul dintre puținele alimente cu care puteți reuși. Este cunoscut faptul că usturoiul are proprietăți de vindecare, așa că oamenii sunt, în general, deschiși la a folosi acest aliment în dauna produselor farmaceutice.

Usturoiul este foarte bun deoarece este:

– Un antibiotic cu spectru larg;

– Anti-fungic;

– Anti-bacterian;

– Anti-paraziți;

– Bogat în antioxidanți;

Usturoiul este, de asemenea, cunoscut pentru:

– Creșterea circulației sângelui și subțierea acestuia – acest lucru poate scădea tensiunea arterială, reduce riscul de cheaguri de sânge și reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral;

– Suprimă creșterea tumorilor;

– Stimulează sistemul imunitar prin creșterea numărului de celule din sânge;

– Ucide unii paraziți intestinali;

– Respinge insectele – sulful din usturoiul crud trece în sânge, de unde este apoi eliminat la nivelul pielii. Acest lucru face pielea mult mai neatractivă pentru insecte;

– Calmează tusea și răceala – acest lucru se datorează proprietăților antibiotice ale usturoiului;

– Elimină ciupercile, mai ales cele ale picioarelor.

Cât de mult usturoi ar trebui să consumăm? În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că aproximativ 2 căței de usturoi este suficient. Dacă nu sunteți obișnuiți cu usturoiul, vă poate părea foarte mult, însă în realitate nu este chiar așa. În țări precum Italia, Coreea, China în diete se folosesc aproximativ 10 căței de usturoi. Cel mai simplu este să începeți să adăugați câte puțin usturoi la rețetele dvs preferate, astfel cu timpul va fi mai ușor să creșteți aportul de usturoi și automat beneficiile acestuia asupra sănătății.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.