Ești aici:    Home      Legume      Valorile nutriționale ale cepei
Valorile nutritionale ale cepei

Valorile nutriționale ale cepei

04/11/2015
Publicat înLegume

Ceapa este una dintre legumele cele mai valoroase de mii de ani. Familia cepii mai include și arpagicul, prazul și usturoiul. Mirosul înțepător al cepei este dat de enzimele din țesuturi care eliberează compuși cu sulf. Această legumă este un instrument excepțional anti-bacterian pentru organismul nostru. Beneficiile nutriționale ale cepei sunt cunoscute pentru lupta împotriva infecțiilor pulmonare, a bolior de inimă, ajută la ameliorarea astmului, răcelii, gripei și a febrei.

Ceapa este foarte bogată în:

  • Vitamina A, B și C.
  • Calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu și sulf.

Ceapa ne poate fi de ajutor în:

  • Ajută la stimularea creșterii părului.
  • Curăța sângele.
  • Scade tensiunea arterială și acționează ca un agent anti-coagulare.
  • În tratarea durerilor în gât, a tusei și a infecțiilor urechii.
  • Ține insectele și țânțarii departe.

Niciodată să nu depozitați ceapa în zonele umede deoarece poate fi distrusă foarte ușor. Ceapa poate fi utilizată crudă în salate sau gătită în sosuri, tocane, supe sau chiar fripturi.

Trebuie să aveți foarte mare grijă cu cantitatea de ceapă folosită deoarece în exces aceasta poate irita stomacul.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.