Ești aici:    Home      Legume      Zece alimente care îți desfundă arterele în mod natural
Deblocarea areterlor

Zece alimente care îți desfundă arterele în mod natural

16/03/2016
Publicat înLegume

În acest articol vă vom prezenta zece ingrediente care sunt eficiente în procesul de deblocarea arterelor și astfel de prevenire a apariției unor boli grave.

Peșteleîn conformitate cu Universitatea din Southampton, care a realizat un studiu legat de pește și rolul sau în prevenirea bolilor de inimă, a arătat că peștele, în special somonul și tonul, este foarte bugat în omega-3, care previne depunerile grase să se acumuleze în artere. Acizii grași care se găsesc în pește previne formarea de cheaguri.

Spanacul – această plantă este o sursă excelentă de acid folic și potasiu, care ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale. Eliberează arterele și previne formarea de colesterol, astfel vor scădea șansele de a face un atac de cord. Luteina, o altă substanță din spanac acționează ca un bun protector împotriva degenerării maculare asociate cu îmbătrânirea.

Usturoiul – este o plantă care este utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse boli. Cel mai mult usturoiul este utilizat în tratamentul hipertensiunii arteriale și a bolilor de inimă, însă mai multe studii au arătat că usturoiul are un incredibil efect în prevenirea calcifierii arterei coronare.

Sucul de merișoare – cu doar trei căni pe săptămână din acest suc veți elibera cu succes arterele. Acest suc crește capacitatea celulelor de a absorbi grăsimile și de a produce energie și nu permite depunerea de grăsimi în vasele de sânge.

Uleiul de măsline – mai multe sondaje au arătat că uleiul de măsline este foarte bun în prevenirea colesterolului. Cea mai importantă parte a uleiului de măsline este dată de grăsimile mononesaturate care elimină colesterolul rău.

Roșii – compusul care se găsește în roșii ajută la rigidizarea arterelor, susțin cercetătorii coreeni. Acest ingredient este numit licopen și dă culoare roșie acestor legume. Mai mult decât atât, au descoperit că femeile cu un nivel ridicat de licopen în sânge au mai puține probleme cu arterele.

Ovăzul – fibrele de ovăz nu permit crearea de colesterol. Aceste fibre sunt legate de colesterol și ajută la eliminarea acestuia din organism. Studiile au arătat că dacă doriți să reduceți nivelul de colesterol cu aproape 20%, ar trebui să consumați 1,5 – 2,5 cești de ovăz fiert pe zi.

Rodia – este un fruct foarte puternic, care are proprietăți antioxidante și care ajută în lupta împotriva înfundării arterelor, deoarece reduce deteriorarea vaselor de sânge și previne progresia bolii.

Kiwi și pepene galben – numai o cană de pepene galben și kiwi pe zi ajută la desfundarea arterelor. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de antioxidanți și puterii lor de a reduce colesterolul rău.

Strugurii – substanțele cele mai utile din struguri sunt: flavonoidele, resveratrolul și quercetina. Ele ajută la prevenirea oxidării colesterolului care ar duce la formarea plăcilor pe pereții arterelor. Strugurii ajută la reducerea riscului de a dezvolta cheaguri de sânge care mai apoi ar putea duce la boli de inimă.

Spune-ne părerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Despre noi

Suntem o echipa tanara care dorim sa va oferim informatii utile pentru un mod de viata mai sanatos. Incercam sa facem din acest site un loc unde sa gasiti majoritatea informatiilor despre alimentele sanatoase dar si retete culinare de preparare a acestora.